Цените на старите коли също тръгнаха рязко нагоре. Сегашният момент не

...
Цените на старите коли също тръгнаха рязко нагоре. Сегашният момент не
Коментари Харесай

Експерт: Цените на старите коли също скочиха, не купувайте

Цените на старите коли също потеглиха внезапно нагоре. 

" Сегашният миг не е добър за покупка на кола. Сложно е да се планува дали ще пристигна в бъдеще по-добър миг. Финансовата рецесия и криза, които ще понижат търсенето, ще тласнат цените надолу. Именно това налагане на електрофикацията кара сега доста хора да се презапасят с стандартни коли. Тази смяна, която се задава в Европа, не е фактор в главите на множеството купувачи в България, тъй като България не поставя особени старания да постанова екологични правила ", съобщи създателят на предаването " Колела " по Bulgaria ON AIR Константин Томов в студиото на " България заран ".

Той посочи, че в България има регистрирани над 4 хиляди електрически автомобили, само че в съпоставяне със страните, където е имало държавна политика за подобен вид коли, сме безпределно обратно. Гостът предвижда, че наличната, всеобща кола ще е за сметка на доста по-малка батерия, по-ниска скорост, а общоприетите електрически автомобили ще останат все по този начин скъпи.

Поскъпването на колите втора ръка през последната година е фрапантно, то към този момент е сред 30 и 50%, сигнализират притежатели на автокъщи. В началото на годината растежът беше сред 10 и 20%, което се дължи на забавянето на производителите на нови коли заради пандемията и неналичието на части.

Според основния редактор на automedia.bg вносът на коли втора употреба е намалял в България тази година, тъй като търсенето на западноевропейските пазари се усилва. Томов уточни, че цените на колите са се нараснали трагично в последните години. А цените на използваните коли се усилват, тъй като новите стават все по-недостъпни.

Томов разяснява и войната по пътищата, която обичайно в летните месеци взима от ден на ден жертви.

" Катастрофите станаха съществена вест за медиите и ние просто им обръщаме повече внимание. Фаталните произшествия в България не са толкоз доста на фона в международен мащаб. Катастрофите в България са доста по-малко, в сравнение с са в Съединени американски щати. Много по-малко са, в сравнение с са били в България в края на 80-те и началото на 90-те ", сподели създателят на предаването " Колела ".

Според него инфраструктурата е важен фактор за злополуките, качеството на колите и равнището на техническия надзор също е проблем, само че главната причина е качеството на водачите. Той означи, че след Ковид-19 има изнервеност и освободеност на водачите на пътя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР